Desserter Dessert, Glass, Kola, Kolaglass, Pecannötter

Snabbgjord kolaglass med salta, karamelliserade pecannötter

Det här hörrni. Det är så löjligt gott och så löjligt enkelt. Det enda som tar lite tid är den tid som glassen behöver för att frysa. Men har du en glassmaskin så kan du förkorta tiden väsentligt. Det behövs bara två ingredienser till glassen. Ja, du läste rätt, två! Så, vad väntar du på? In i köket nu och gör den här magiskt goda glassen så har du en ljuvlig efterrätt till kvällens middag.
 
Glassen:
5 dl grädde
1 burk dulce de leche
 
Nötcrunch:
1 dl pecannötter
ett par msk lönnsirap
flingsalt
 
Glassen:
Vispa grädden tills det blir mjuka toppar. Blanda ner dulce de lechen och rör om med slickepott tills det är väl blandat. Hårdvispa inte grädden då den blir grynig när du ska blanda ner dulce de lechen. Häll smeten i en stor låda och ställ in i frysen tills den är genomfrusen, tar väl ungefär 6 timmar beroende på vilken låda du häller smeten i. Ju grundare desto snabbare fryser glassen. Alternativt så kör du smeten i glassmaskin.
 
Nötcrunchet:
Blanda ihop nötterna med lönnsirap så de täcks. Häll upp på ett bakplåtspapper i en pajform eller plåt. Strö över flingsalt. Rosta i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Ta ut och låt nötterna svalna. Hacka dem grovt.
 
Ta fram glassen 10 minuter innan den ska serveras. Skopa upp i glas och strössla över hackade nötter.