Lunch/middag Biffar, Burgare, Lax, Laxbiffar, Laxburgare

Supergoda och snabbgjorda laxburgare/laxbiffar

Laxburgare är så himla enkelt och smidigt att sno ihop när man har lite ont om tid. Bara fisken är tinad så är det klart på max en halvtimme. Sätt på potatisen när man börjar med burgarna så är den klar samtidigt. Jag tycker de här burgarna/biffarna är godast att äta med potatis, grönsaker och någon god, kall sås, men de är jättegoda som hamburgare i bröd med guacamole eller kall limesås och picklad rödlök till. Mmmm! Nu blev det enklast möjliga med fetaostcreme och lite ugnsrostade grönsaker som var kvar från i helgen. Otroligt gott!
 
 
För 6-8 biffar
 
500 g lax
1 liten gul lök
1 ägg
½ dl ströbröd
½ dl dill
saft från ½ lime
Herbamare
malen vitpeppar
 
Skär den tinade laxen i bitar och kör lite i matberedare. Hacka löken och lägg ner tillsammans med övriga ingredienser. Blanda ihop i matberedaren till en smet. Låt det gärna vara lite bitar kvar så det inte blir helt finmalet, jag tycker det är godare när det blir lite mer tuggmotstånd. Låt svälla ett par minuter. Om smeten är för lös så kan man tillsätta en matsked potatismjöl eller maizena.
 
Forma smeten till biffar och stek på ganska hög värme ett par minuter på varje sida. Steker man dem för länge blir de torra och tråkiga.
 
#1 - - Mösstanten:

Det verkar verkligen gott. Undrar om man måste ha ströbröd? Det är kanske svårt att få till en vettig smet utan.

Svar: Det behövs inte egentligen utan ger en lite saftigare smet som inte blir så stabbig. Du kan ta glutenfritt ströbröd eller pofiber t ex istället för vanligt ströbröd.
Ninas hus