Mina frösådder v. 10

Frösådderna har inte gått som jag förväntat mig. Efter omskolningen så stod de i vår stuga ett par veckor, men det var nog för kallt där då gurkan och lite fler små plantor dog. Så jag tog in dem och ställde i vårt extrarum där det är något svalare än i övriga huset. Tyvärr är det norrfönster där, så trots extrabelysning så hände absolut INGENTING! Snarare så bleknade bladen och en aubergineplanta dog. Då var det bara att ställa tillbaka dem i söderfönstret igen och lita på min instinkt att göra som jag brukar göra. Enligt konstens alla regler så ska plantorna ställas svalare när de vuxit upp lite och fått ett par karaktärsblad, så det gjorde jag för första gången detta år. Annars brukar jag bara skola om dem i nya krukor och ställa tillbaka i söderfönstret. Uppenbarligen så ska jag köra på det vinnande konceptet då det är det som funkar bäst för mig.
Inte alla plantor fick plats pga mina nya sådder. Mer aubergine, smultron, två olika tomater (en bifftomat och en körsbärstomat), japansk mispel, fläder och paprika och så har jag en kruka physalis som är på väg upp.
 
Nu måste jag köpa en fönsterbräda så det får plats med alla sådder som blir. Mer är på gång men jag fick inte plats med fler.
 
#1 - - Rost och rädisor:

Känner igen problemet, alltid för många sådder, men roligt är det.

Svar: Ja! Det är ju så himla roligt att se vad som kommer upp och få lära sig nya saker utifrån det. 😊
Ninas hus

#2 - - Carina:

Tråkigt när det inte går som man vill och tänkt. Men några av de du nämner är bättre att vänta med om man inte har ett mycket ljust utrymme som håller ca 15-18 grader. Gurka tex gror jättefort men kan inte planteras ut före början av juni. Jag ska så tomaterna i veckan förhoppningsvis och det brukar räcka gott och väl. Så det är inte för sent att göra nya sådder av något.

Ha det gott! Carina

Svar: Det var första gången jag odlade gurka själv och hade inte läst på innan hur snabbt de gror. Nu ska mina gurkor in i växthuset så de kanske kan få komma dit redan i maj, beroende på väder, men det är ju det här som är så otroligt roligt att få testa och få nya lärdomar på kuppen. 😁
Ninas hus