Ett växthus i växthuset

Min sådd i växthuset tar sig lite dåligt trots fiberduken, men det är ju lite kallt ute ännu (särskilt på nätterna) så det är ju inte konstigt. Trots kylan så växer spenaten riktigt fint och kämpar på där under duken. Om vi kunde få lite värme nu så skulle den växa så det knakar, men än så länge får vi hålla ut. Nästa år kanske jag ska fixa en varmbänk så jag kan få lite tidig skörd, det vore ju härligt att få plocka grönt och äta tidigt på säsongen. Måste läsa på lite om varmbänkar känner jag.
 
För att skynda på växtligheten lite så testade jag att sätta en plastlåda över sådden så det blir som ett miniväxthus i växthuset. Ska bli spännande att se vad som händer där under om det blir någon skillnad eller inte för min mâchesallat och vinterportulak.
 
 
Nu får vi hoppas att värmen kommer tillbaka snarast och tinar bort snön som vräkte ner idag. Usch!
 
#1 - - Rost och rädisor:

Hej!
Kul att hitta en ny blogg med odlingsintresse dessutom! Om du söker på varmbänk på min sida har jag beskrivit steg för steg hur jag gör.
Allt gott
/Anette

Svar: Hej och välkommen! Vad kul, jag såg i din blogg att du hade inlägg om varmbänk så det ska jag kolla in lite mer noggrannt. :)
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Jag följer din odling med spänning. :-)

Svar: Vad roligt! :) Du är så välkommen.
Ninas hus