Drycker, Frukost/Mellanmål Choklad, Varm choklad

Godaste varma chokladen

Varm choklad i snön. Visst andas det barndomsminnen?! För mig för det i alla fall tankarna till utflykter utomhus med limpmackor (med ost!), apelsinklyftor och så varm choklad i en termos. Visst känns det bekant? För att återskapa barndomsminnena har jag gjort en varm choklad som är så otroligt god så jag ville bara ha mer.

Det här är ju ett mycket nyttigare alternativ än t ex O'boy som mest innehåller socker, för att inte tala om tillsatserna och E-numren... De slipper man i den här chokladen (om man använder bra choklad och hemgjord havremjölk t ex).

 

För 2 koppar

5 dl valfri mjölk (jag gjorde på havremjölk)

2 rutor mörk choklad av bra kvalitet, minst 70 %

½ tsk vaniljpulver

1 tsk agavesirap

 

kokosgrädde och hyvlad, mörk choklad

 

Börja med kokosgrädden. Öppna en burk fet kokosmjölk och skrapa ur lite av det feta, hårda på toppen. Lägg det i en skål och ställ den i frysen 10 minuter tillsammans med visparna. Ta ut och vispa med maskin tills du får en fluffig grädde. Sätt ev. till lite vaniljpulver. Vill du inte ha kokosgrädde kan du vispa valfri grädde.

Hetta upp mjölken under omrörning med vanilj och agavesirap. Ställ kastrullen åt sidan. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält FÖRSIKTIGT på svag värme i mikron. Häll ner den smälta chokladen i mjölken och vispa ordentligt så det blandas. Eventuellt kan man behöva värma på chokladmjölken och vispa tills det smält. Smaka av med ev. mer sötning.

Spritsa över kokosgrädden och hyvla lite choklad på toppen.

 
#1 - - Mösstanten:

Jättebra med alternativ till Oh'Boy.

Svar: Visst är det? Det känns lite nyttigare med hemgjord choklad än det fabriksgjorda.
Ninas hus