Odling, Vinterodling, Växthus #njuteravlivet, Vinterodling, Växthus, Vår

Vårkänslor i växthuset

Men vilka underbara dagar vi haft nu med flera plusgrader och sol. Vårkänslorna bara spritter i kroppen och jag vill bara vara utomhus och gräva ner fingrarna i jorden och pula på i mina rabatter, krukor och trädgårdsland. 
 
Idag jobbar jag hemma, men tog nyss en liten paus för att gå ut och andas lite frisk luft och kolla läget lite i mitt växthus. Som jag längtar efter att få stoppa ner mina tomater och gurkor och annat spännande som ska få bo där inne i år. Det var så härligt att komma in i växthuset och känna den bekanta jorddoften, känna värmen mot huden och se hur spindlarna börjar vakna och krypa omkring därinne. Inte för att jag är någon spindelälskare, långt ifrån (rys!), men de ger ändå hopp om att våren är på gång.
 
Vår, jag är redo för dig nu!
Min ständiga följeslagare. Jag och Misse var ute tillsammans och inspekterade. En stund stod jag mot husväggen i söderläget och blundade och drömde om sommar. Så otroligt härligt att känna så i mitten av februari.
 
Mitt älskade växthus! Som jag längtat efter dig, och snart är det du och jag igen. Vintersådden under fiberduken syns längre ner i inlägget. Vindruvsplantan ska vara vinterhärdig så jag hoppas att den klarat sig väl. Grenarna ska få klättra upp mot taket i år, så jag ska fixa till det. Kanske i helgen.
 
Vad är det här för märklig planta? Vit och luden är den och låter konstigt...
 
Tänk att morötterna har klarat av att övervintra i jorden i växthuset trots minusgrader. De hann inte bli så stora, men de är ljuvligt goda.
 
Det är så underbart med växtkraft. Mangolden är på gång. När det blir varmare ute så ska den få planteras ut på friland i år och ge plats i växthuset för annat.
 
Minusgraderna gick hårt åt mangolden som jag glömde täcka med fiberduk. Jaja. Man lär så länge man lever. Men när jag rensat bort alla döda och ruttna blad så kommer nytt fram (se bilden ovan).
 
Vintersådden under fiberduken mådde inte så bra under vintern, men nu är den på gång igen! Här portulak.
 
Machesallat på väg upp.
 
Liksom spenat.
 
Misse försöker kamouflera sig i fiberduken. "Äh, blev jag upptäckt", jamar han surt.
 
#1 - - Villa Ryttarängen:

Oj så mycket som gror. Jag har aldrig testat vintersådd. Så gullig katt du har.Busig också. Fniss! Kram och trevlig helg/ Pia

Svar: Det var första gången jag testade vintersådd också, och många lärdomar fick jag inför nästa år. :) Ja, han är så knasig vår katt. Han tror att han är en hund. :DKram och trevlig helg du med!
Ninas hus