Odling Fröer, Frösådder, Odlarlycka

Frösådderna vecka 6

Mina frösådder är verkligen på gång nu. Så pass bra till och med att jag måste införskaffa en ordentlig växtlampa så de kan få extra ljus. Särskilt gurkan och tomaterna som annars blir långa och taniga, vilket de redan har blivit. De vill ju ha ljus, och nackdelen med att så fröna så här pass tidigt är ju att ljuset inte är tillräckligt för att de ska trivas ordentligt och då blir de långa och rangliga. Trots att de står i ett söderfönster så är ljuset inte tillräckligt så här års. Men jag är så glad ändå när jag ser de spirande små gröna bladen komma upp och så vet jag att om ett par månader så är det dags att börja plantera ut i växthuset. Tomaterna och gurkan är hög tid att skola om i nya krukor och så ska de få flytta ut i stugan där det är lite svalare. 
Många tomatplantor blir det...
 
Väldigt taniga gurkplator. Få se om de går att "rädda".
 
En av mina spännande experiment detta år. Djungelgurka. De ser ut som små vattenmeloner men smakar mer som gurka. Äts färska eller läggs in som ättiksgurkor. Ska bli oerhört spännande.
 
Ursäkta för suddig bild på mina aubergineplantor som äntligen börjat visa sig, men jag är så glad för dem då de verkligen tog tid på sig. Det är väl 2 veckor sedan jag sådde fröna så de behövde visst lite tid.
 
Två små chiliplantor verkar det bli också.
 
Ska ni plantera något spännande i år? Är era sådder på gång? Hur går det för era frön? Nyfiken i en strut är jag...
#1 - - Mösstanten:

Det är så roligt att se hur det växer. Får vårkänslor.

Svar: Ja, det får jag också. Längtar så till våren och värmen nu.
Ninas hus