DIY, Inspiration, Jul DIY, Hemgjord, Julpynt, Kristyr, Kristyränglar

Kristyränglar

Det här julpyntet minner mig om min barndom när mamma gjorde dessa. Det var också så roligt när granen sedan skulle ner och jag och min syster fick äta de här stenhårda kristyrdekorationerna. Det var ju ett under att inga tänder rök, så hårda som de var!
 
Mamma berättade att när hon var liten så brukade hon och hennes småsyskon gå och slicka på baksidan av dessa kristyrer för de trodde att det inte skulle synas. Mormor visste nog vad de höll på med, men sade inget när dekorationerna blev mindre och mindre. Det fanns ju inte så mycket godis på den tiden så de såg till att ta vara på det som fanns.
 
 
1 äggvita
3-4 dl florsocker
ett par droppar ättikssprit
ev någon droppe karamellfärg
 
Till dekoration:
bokmärken eller foton
ev glitter
ev silverkulor
 
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Rör ihop allt till en smidig smet. Börja med 3 dl florsocker och häll på mer allt eftersom då det är svårt att veta exakt hur mycket som går åt beroende på äggvitans storlek. Smeten ska vara fast så den inte flyter ut när du spritsar den. Häll i en spritspåse med stjärntyll. Sätt först en liten dutt på bakplåtspapperet och tryck dit ett snöre att hänga upp i så det inte glöms bort. Sedan spritsar du valfri storlek på dina kristyrer och trycker dit bokmärken eller varför inte foton. Gör inte kristyrerna för tjocka, om de blir för tunga kan de rasa ner från granen. Dekorera eventuellt med silverkulor, paljetter eller glitter eller vad du nu känner för. Jag tycker att det räcker med änglabokmärkena och inget annat. 
 
Låt torka i rumstemperatur, det tar kanske 6-8 timmar beroende på hur tjocka de är. Vänd gärna och låt torka även på baksidan.
#1 - - Anonym:

Glutenfri mjuk pepparkaka