Bakat, Desserter Cheesecake, Citronmousse, Frozen, Frozen cheesecake, Mango, Passionsfrukt

Frusen cheesecake med citronmousse, passionsfrukt och mango.

Hoppas ni har haft en underbar påsk! Själv har jag dottern med sambo här och vi har njutit av god mat, gott vin och påskägg med godis. Mums. Det bästa av allt är ju förstås att ha båda barnen hemma, då mår mammahjärtat gott. 
 
igår åt vi en underbar cheesecake med passionsfrukt, mango och citronmousse på en botten av digestivekex, kokos och dulce de leche. Det tar några dagar att göra klar den med all frysning, men det är SÅ värt det! Så underbart fräsch och god, len och sötsyrlig som passar bra efter en god middag. Inspirationen hämtade jag från Brinken bakar, men gjorde om det lite.
Passionscurd
5 passionsfrukter
100 g mango
1 tsk citronzest
2 äggulor
½ dl socker
1 gelatinblad
1 msk smör
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna och lägg i en kastrull. Mixa mangon slät och lägg i kastrullen tillsammans med citronzest och socker. Smaka av så det är lagom sött. Lägg ner en äggula och rör om ordentligt innan du lägger ner nästa äggula och rör om. Värm försiktigt i vattenbad tills krämen tjocknat lite. Ta bort från vattenbadet och lägg ner smör och gelatinbladet och låt smälta. Häll allt i en liten springform på ca 15 cm. Klä formen med plastfolie om det inte är en silikonform. Frys tills den är genomfrusen.
 
Digestivebotten
50 g kokosflingor
100 g digestivekex
50 g smält smör
50 g dulce de leche
 
Kör digestivekexen i en mixer tills de är fina smulor. Blanda ihop med resten till en deg och tryck ner i en plastfolieklädd form som är ca 18 cm. Frys tills den är genomfrusen.
 
Mangokräm
100 g mango
150 g cream cheese
1 dl vispgrädde
½ dl florsocker
 
Mixa mangon slät. Vispa grädden med sockret tills den är lättvispad. Vispa inte för hårt så grädden blir grynig när du ska röra om med resten sedan. Blanda i ett par msk grädde i ostmassan och rör om tills den blir slät och häll sedan ner den i grädden tillsammans med mangopurén och blanda ihop. 
 
Ta fram den frysta passionscurden och lägg i botten på en springform på ca 18 cm. Häll mangokrämen runt om och knacka formen i bänkskivan ett par gånger så det blir "tätt". Frys tills det blir genomfruset.
 
Citronmousse
3 gelatinblad
1 burk lemon curd
3 dl vispgrädde
100 g kesella (ej light - det ska vara den feta varianten)
florsocker efter smak
 
Blöt gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lättvispad. Ta lite grädde och rör ner i kesellan tills den blir slät. Ta lite grädde och blanda ihop med lemoncurden och blanda tills den är slät. Blanda ihop allt med grädden och smaka ev av med lite mer florsocker om lemon curden är syrlig. Smält gelatinbladen i vattenbad. Blanda ner ett par msk mousse och rör om tills det är ordentligt blandat innan du häller ner det i moussen. Rör om ordentligt.   
 
Ta fram den frysta cheesecaken och lägg i botten på en springform på ca 20 cm. Häll citronmoussen över. Ta sedan fram bottnen från frysen och lägg den överst. Tryck ner den så moussen kommer i kant med botten. Frys igen tills allt är genomfruset.
 
Tina i kyl ett par timmar innan den ska serveras. Vänd upp på ett stort fat och dekorera.
 
Följ mig gärna på Instagram: @Ninashus.se där jag är mer aktiv än på bloggen.
Visa fler inlägg