Musik Barock, Händel, Klassisk, Musik, Uno Svenningsson

Musik

Goder afton!
 
Sitter och njuter av lugnet. Sonen har just lagt sig och maken är ute på dåligheter med jobbet, så jag njuter i soffan med bra musik och fågelkvitter i bakgrunden genom den öppna altandörren. Ljuvligt.
 
Det finns vissa låtar som bara borrar sig fast och berör mig djupt inombords utan att jag kan förklara varför. Första gången jag hörde den här låten var det som att få ett slag i magen, och nu har jag lyssnat på konstant repeat under en halvtimme för att bara ta in texten och lyssna på de ljuvliga ackorden. Det är "Du kommer ångra det här" med Uno Svenningsson som så totalt knockat mig. Jag är inte alls så förtjust i Uno Svenningsson i vanliga fall, men den här låten verkligen talar till min själ. Den är så vacker så jag får kärlkramp.
 
Jag är uppvuxen i ett hem där vi alltid spelade klassisk musik på LP-skivor så de blev alldeles raspiga, så det är också något som talar till mitt inre. Vissa stycken är såklart bättre än andra, men de här tre styckena är helt magiska.
 
Dottern gick på en skola inne i Stockholm som heter Lilla Akademien som är en skola med musikinriktning, dvs alla barn ska spela minst ett instrument. Dottern spelade piano och sjöng (jo, sång räknades som instrument), och just det här stycket av Dvorak kompade hon på pianot till 3 violinister. Det var så vackert så tårarna föll. Lyssna särskilt vid 1.39 och framåt till 2.30... jag ryser...
 
Det här stycket av G. F. Händel är så sjukt vackert. Jag ÄLSKAR barockmusik, och Händel är en av mina favoritkompositörer.
 
Och så får vi inte glömma detta fantastiska stycke, "Lascia ch'io pianga", ochså av Händel.
 
Vilken musik eller vilken låt/stycke tycker ni alldeles särskilt mycket om?
 
Visa fler inlägg