Desserter, Godis, Jul Choklad, Chokladpraliner, Julgodis, Praliner, Snickers, Snickerspraliner

Snabbgjort julgodis: Snickerspraliner

Två veckor kvar till jul! Hur har ni det? Är ni i fas med allt pyssel och alla förberedelser? Det är inte jag, kan jag erkänna. Jag ligger lite efter i min planering, men det blir nog bra ändå hoppas jag. Som tur är så har jag bara 7 arbetsdagar kvar innan jullovet så jag kan vara hemma och förbereda sista dagarna innan jul. Skönt! I värsta fall får jag väl skippa vissa saker och kanske köpa färdigt vissa saker, som rödkål t ex. Det ska jag försöka hinna göra i helgen, men i värsta fall får jag köpa.
 
Idag tipsar jag om ett smaskigt och snabbgjort julgodis som är gjort på lite drygt en timme (inklusive tid att stelna i kylen) och det passar ju bra när tiden bara rusar iväg.
 
 

Ca 20 st

100 g choklad av bra kvalitet (minst 70%)

1 msk kokosolja

3/4 dl jordnötssmör med salt

2 msk dadelsirap, agavesirap eller lönnsirap

Till dekoration:

Flingsalt, ev lite hackade jordnötter

 

Bryt chokladen i småbitar i en liten kastrull eller en värmetålig bunke och smält försiktigt i vattenbad. Blanda i kokosoljan, jordnötssmöret och sirapen. Häll smeten i små aluminiumformar (typ lite större ischokladformar) och strö över lite flingsalt och kanske lite hackade jordnötter. Ställ in i kylen minst 1 timme. Låt dem stå kallt till servering eftersom de smälter snabbt i rumstemperatur pga kokosoljan och blir svåra att ta ur formarna.

 
#1 - - Anonym:

Visst är det bra att man ändå kan köpa färdiga saker. Jag har köpt färdiga köttbullar många tidigare år när jag inte har haft tid och ork. De hemgjorda är ju både nyttigare och godare förstås. Det har vi haft de senaste åren och det lär det bli också i år. Nu har jag ju all tid eftersom jag är pensionär. Men är man lat som jag så ... Ska se om det blir något hemgjort godis kanske.

Svar: Det är ju helt fantastiskt bra med färdig mat när orken och tiden tryter. Vissa år har vi haft mestadels färdiglagad mat från affären, men i år ska vi försöka göra så mycket som möjligt själva. Godis är ju alltid gott förstås, men även det går ju att köpa färdigt. Till och med knäck... :)
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Jaså, jag blev anonym i senaste kommentaren. Antingen var jag slarvig eller annars berodde det på Blogg.se. Det är ju problem både nu och då.

Svar: Ja, blogg.se strular verkligen ibland. Så trist när det händer.
Ninas hus