Jul 2018 - jag är redo för dig nu!

Nu råder julefrid hos oss. Brasan knastrar hemtrevligt och knäcken ligger i magen och bara gör gott för min själ. Katten ligger i makens knä och spinner, sonen tittar på film och jag bara njuter av mitt julpyntade hem och längtar till imorgon. Då kommer dottern med sambo hit också och då är mammahjärtat lyckligt när båda barnen är hemma.
Sonens pyntade gran. Vi älskar färg i den här familjen, vi.
 
Två av mina tre sillar. Vanlig inlagd sill och en marinerad delikatessill med lök, senapsfrö och dill. Som jag längtar till imorgon då vi får njuta av dem.
 
Jag har också gjort eget vörtbröd enligt Underbara Claras recept som blev supergott. Jag bakade två limpor häromdagen och nu är det bara en kvar. En limpa försvann på nolltid, så gott är det.
 
Imorgon ska den här vackra ljuskronan tändas. Mamma gjorde den här någon gång på sjuttiotalet (?) och jag minns hur mysigt det var att tända den på julaftonen. Nu är mamma borta sedan några år, och då känns det extra speciellt att tända den. Glittret och de röda banden var jag dock tvungen att byta ut då de blivit lite tilltufsade och skabbiga genom åren. Men kulorna och klockorna samt ljushållarna är original. Retro - som det ska vara.
 
Nu är maten i kylen, granen tänd, klapparna inslagna och pyntet på plats. Jag är redo.
 
#1 - - Mösstanten:

Vi mammor blir så glada över att ha barnen hos oss i jul. Vilken fin ljuskrona. Jag är verkligen för såna traditioner.

Svar: Ja det är så underbart när barnen är hemma. Då blir mammahjärtat lyckligt!
Tack. Visst är den fin, och just att den är speciell gör att den blir ännu finare i mina ögon. God jul!
Ninas hus