Engelsk julmiddag

Min dotters sambo är från England, och självklart så måste vi ju då fira en engelsk jul också när de var hos oss på julafton. Eftersom de firar juldagen mer än julafton så blir det ju kul för dottern och killen då de får två julfiranden. 

I år var min syster med familj här hos oss (extra kul var det förstås att träffa hennes två äldsta söner som numera bor i Tallinn men kom hem över julhelgen), så det var trångt men gemytligt. 
(null)

(null)
Överst i bild tronar kalkonen. En 7-kilos rackare. I den rosa fyrkantiga formen ligger traditionell "stuffing" som man äter till kalkonen. Typ kryddade brödsmulor som gratineras. Jättegott. Skålen bredvid innehåller rostad potatis. I muffinsformen är det traditionella Yorkshire puddings som svärsonen gjorde. Så var det "pigs in blankets" = korv inlindad i bacon, kålrotsmos och de traditionella grönsakerna brysselkål, palsternacka och morot. Såklart ska det vara "gravy" (sås) till också, den kom inte med på bild. 

(null)
Herregud så mätt jag blev efter denna portion. Men enligt svärsonen så ska det vara så att man blir så mätt att man knappt kan andas efteråt. Haha. 

Men innan man börjar äta så ska man smälla sina Christmas crackers (smällkaramellerna) på ett visst sätt. De innehåller sedan en krona i papper, ett litet papper med dåliga skämt som man turas om att berätta runt bordet och dessa innehöll också en liten grej. Tex en kapsylöppnare, mini-fotoram eller jojo. 

Till efterrätt sedan så ska det enligt tradition vara Mince pies (en slags paj med fruktfyllning) men vi tog vår engelska fruktkaka istället. 
(null)
Sedan sitter man i soffan och flämtar för att man är så mätt. 

Hoppas du har haft en härlig och avkopplande julhelg! 
(null)

#1 - - Villa Ryttarängen:

Vad trevligt att fira på Engelskt sätt. Kalkon är ju supergott och allt det andra såg också smarrigt ut. Vad fint du har gjort på bloggen också. Någon fruktkaka blev det inte här i år. Ha det så bra. Kraaam Pia

Svar: Ja det var verkligen kul att höra något annorlunda. Det var verkligen gott.
Tack, vad gulligt sagt av dig. ❤️
Kram Nina
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Kalkon är gott och den där middagen hade jag inte sagt nej till. Min dotters man är från Sydafrika och han och jag har lagat till kalkon med gemensamma krafter ett par gånger. Den här julen nöjde vi oss med kalkonbröst på juldagen. Inte så dumt det heller.

Svar: Kalkon är riktigt gott om man lyckas få den saftig. Kalkonbröst kanske är lättare att få till bra så den inte blir så torr, åtminstone går det snabbare än en hel fågel i ugn. 😊
Ninas hus