Du bär väl reflex?!

Hoppas ni tänker på att använda reflexer i vintermörkret! Det är så svårt som bilist att se människor i mörkret, särskilt när man klär sig i mörka kläder och bara stövlar rakt ut i gatan med näsan i mobilen. Bara för att ni ser er själva så är det inte säkert att jag som bilist ser dig! Jag är alltid lika skraj att köra på någon, så snälla ni, ha reflexer på er! Jag vill inte orsaka tråkigheter till julen för någon familj för att någon kär familjemedlem gick ut i vägen för min bil och jag inte hann bromsa för att jag inte såg att det fanns någon där. Ni är invaggade i en falsk säkerhet när ni kliver ut i gatan under en gatlykta där ni tror att ni syns, men det gör ni inte.
En reflex är en så billig livförsäkring, så lär barnen redan från tidig ålder att alltid ha reflex på kläderna.
 
Tyvärr verkar det som det är töntigt numera bland ungdomarna att använda reflexer, så det är väldigt sällan jag ser det. Inte ens vuxna använder reflexer tyvärr.
 
Här på ön var det en eldsjäl som startade en insamling för att trycka upp reflexer och dela ut till skolbarnen, och det fantastiska förslaget swishade jag en slant till. Det här initiativet har till och med en egen hemsida: Vi syns på Ingarö heter den.
 
Snälla, ta på dig reflexer och lär dina barn att använda dem också så slipper vi påkörningar med otroligt tråkiga konsekvenser.
 
#1 - - http://siliiins.blogg.se:

Så sant!! Blir alltid lika frustrerad när folk inte bär reflexer....

Svar: Men visst?! Så otroligt läskigt att köra i mörkret nu på vintern.
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Mer reflexer överallt vill vi se! Både mössa och reflex ska det vara på en mösstant. Vi bor i stan men det behövs ändå.

Svar: Ja, man får inte luras att tro att man syns bara för att man går i stan med lyktor överallt. Det är lika illa där. Mössa och reflex är jättebra. Köpte faktiskt reflexgarn för att sticka en mössa till sonen. Får se hur den blir.
Ninas hus

#3 - - Anonym:

Det här inlägget hade jag tydligen missat. I höst (2019) kör vi reflexer till hela Värmdö ca 21000 reflexer är redan beställda #tredjeåretirad //Ludde

Svar: Vilken underbar nyhet! Hoppas du går ut i facebookgruppen så vi kan swisha pengar till detta fantastiska initiativ! Hurra för dig!
/Nina
Ninas hus