Tillbehör Hemgjord, Lemon curd

Supergod lemon curd

Jag hade massor av citroner över, så jag tog och svängde ihop en lemon curd. Så galet gott att ha till bakverk, på scones eller i en glass (recept kommer).
(det ser ut som curden skurit sig ser jag i efterhand - men det har den inte, det blev så när jag droppat ner kräm från slickepotten)
 
2 normalstora ekologiska citroner
1 ägg
2 äggulor
2 dl strösocker
100 g smör
 
Tvätta citronerna ordentligt i hett vatten. Riv skalet (bara det gula) och pressa ur saften. Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en kastrull eller värmetålig bunke ett par minuter så krämen blir tjock och pösig. Ställ kastrullen/bunken i vattenbad och tillsätt citronskal och citronsaft. Vispa tills krämen blir tjock (tar 10-15 minuter). Skär smöret i mindre bitar och vispa ner i krämen tills smöret smält helt. Häll upp i en väl rengjord burk och förvara i kyl.