Ta tillvara Rönnbär

Vad göra med rönnbär?

Rönnbär är ju så otroligt vackra, och i år har vi så mycket bär så trädgrenarna hänger ner i backen. Det sägs ju att rönnbären är mycket rika på både c-vitamin och antioxidanter och räknas som ett svenskt superbär. I min barndom hade vi en rönn, men bären lämnades alltid till vinterfåglarna och mamma gjorde aldrig något med dem så jag har liksom ingen relation till dessa bär mer än som dekoration. För visst är de fina?!
 
 
Men! Kanske det finns någon därute i stugorna som sitter på ett fantastiskt recept på något med rönnbär som kan omvända mig och väcka min nyfikenhet? Inte gelé bara, då jag vill prova något nytt och annorlunda (såvida inte du besitter ett beprövat recept som du tycker är jättegott).
 
#1 - - Eva-Mari:

Har aldrig gjort något av rönnbär utom att trä upp dem på tråd! Har också hört att de är mycket nyttiga och att ett! om dagen ska räcka för dagsbehovet av c-vitamin! Så man borde ju...

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari som tycker det är jättekul att få veta att fler är skrivare som jag!

Svar: Jamen just ja, hur kunde jag glömma att trä rönnbär på tråd! Har ju sett dessa, men aldrig gjort själv. Tack för påminnelsen!
Men visst är det kul att skriva! Det har legat i träda så länge nu, men jag har hittat tillbaka till skrivglädjen igen.

Kram Nina
Ninas hus