I mitt växthus, just nu

Det är något visst med att gå in i växthuset och känna värmen, den speciella doften av allt som växer (blandad med doften (?) från säcken med hönsgödsel som står därinne...). Att få gå in och känna växtkraften strömma mot en och dessutom veta att det är mina vedermödor som gett detta fantastiska resultat, det är något väldigt speciellt.
Tomater i olika fasoner växer så det knakar (ursäkta lite suddig bild, fokuset hamnade visst lite fel när jag fotade men såg inte det förrän nu).
 
Djungelgurkan var på väg att dö, men tog sig och sent omsider började den få frukt. Nu först börjar de första frukterna vara mogna. Visst är de fina? Som små vattenmeloner ser de ut, men smakar som gurka ungefär.
 
Köpte en melonplanta på plantagen, och det stod att det skulle vara en honungsmelon... Oh well, i mina ögon är det en nätmelon. Stor och fin börjar den vara i alla fall.
 
Auberginen -  som jag fick från min syster i födelsedagspresent - levererar verkligen.
 
Bougainvillean börjar blomma nu. Älskar verkligen bougainvillea då de påminner mig om huset i Spanien. Där hade vi en rosa och en lila som klättrade på den vita muren. Så himla vackert. Saknar huset vi hade, för utsikten var helt magisk över bergen, vinfälten och Medelhavet.
#1 - - Villa Ryttarängen:

Oj vad det växer hos dig. Jag vet inte vad jag gör för fel men inte blir det några tomater hos mig inte. Härliga bilder. Kraaaam Pia

Svar: Det märkliga är att det är först nu tomaterna har kommit, mer än en månad försent. Felet för mig är att jag hade för dålig jord och gödslade för lite i början så de stannade av i växten. Man ska dessutom inte gödsla efter midsommar (typ) då gödseln bara producerar blad och inga tomater. Lärdomar jag fått ...😬 Kanske dina tomater kommer under hösten så du hinner få i alla fall några tomater? Hoppas.😊
Kram Nina
Ninas hus