Ta tillvara, Tillbehör Kantareller

Torkade kantareller

Hej!
 
Dagarna rullar på och jag med dem. Förkylningen frodas ännu och jag var återigen hos läkaren idag då jag känner av både öron och bihålor. Hon kikade igenom både öron och in i näsan och tryckte över bihålorna och så fick jag ta en snabbsänka (stick i fingret). Sänkan var i princip normal och hon såg ingen irritation i öron eller näsan, så det verkar vara ett vansinnigt segt virus som vägrar släppa taget om mig. Jahapp, bara att härda ut alltså och fortsätta dricka hostmedicin, spraya näsan och hosta ut lungorna. Blä.
 
I förrgår kom maken hem med en påse kantareller som han fått från en kollega. Hon hade tydligen plockat så mycket att hon inte kunde göra av allt själv så hon gav bort till sina kollegor. Det var underbart fint av henne tycker jag, så maken fick en påse. Jag är själv ingen svampplockare även om jag ÄLSKAR att äta allt som innehåller svamp. Jag har aldrig lärt mig känna igen olika svampar så jag behöver verkligen få en erfaren människa med mig ut i skogen så jag lär mig, för det verkar ju så oerhört mysigt att gå och plocka. I alla fall så rekommenderade kollegan att torka svampen för att sedan förvara i burk, så det har vi gjort.
 
Det känns riktigt lyxigt att ha flera burkar med kantareller som bara väntar på att få bli uppätna. Mumsfilibabba!
 
Brukar ni plocka svamp? Hur förvarar ni den sedan hemma? Förväller? Torkar?
 
#1 - - Villa Ryttarängen:

Trattisarna torkar vi alltid. Så himla gott att ta fram när man behöver dom. Sen är det ju så fint blickfång med torkad svamp i burkar. Kraaaam Pia

Svar: Ja det är verkligen jättegott med kantareller, och jag håller med om att burkarna med svampar är verkligen fina att se på. Kraaaam
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Växte upp i en svampplockarfamilj m en plockar inte själv. Äter hemskt gärna dock. Har köpt någon liten burk torkade trattkantareller någon gång. Jättebra att ha till såser.

Svar: Önskar verkligen att mina föräldrar hade varit svampplockare, men det är väl aldrig försent att lära sig. 😊 Torkade trattisar är ju så bra att ha i skåpet.
Ninas hus