Drycker Ingefära, Morot, Röd apelsin, Vintern, Vitaminboost, Vitaminer, Vitaminshot

Vitaminboost med röd apelsin, morot och ingefära

Såhär i förkylningstider kan det vara bra att ladda med lite vitaminer för att hålla bakterierna och virusarna stången fram till jul. Den här juicen är jättegod att dricka på morgonen för att få den där skjutsen man vill ha för att vakna till. Har man en juicemaskin så är det ju jätteenkelt att bara slänga i allt och juica, men det går precis lika bra att riva på rivjärn och sedan mixa ihop allt med en mixerstav och sedan sila om man tycker att det blir för grovt och trådigt. Juicen är rik på C-vitamin, A-vitamin (bra för synen och mörkerseendet bland annat) och dessutom massor med antiinflammatoriska ämnen från ingefäran. Kan inte bli bättre än såhär.

För ett stort glas (eller två mindre):

2 ekologiska morötter

3 små, ekologiska röda apelsiner (blodapelsiner)

3 cm skalad, färsk ingefära

Juicemaskin: Skala apelsinerna, morötterna och ingefäran. Lägg ner i maskinen och juica.

Mixer: Skala apelsinerna, morötterna och ingefäran. Finriv morötterna och ingefäran på ett rivjärn och lägg sedan i mixer tillsammans med apelsinerna. Mixa ordentligt. Späd ev med lite vatten om det blir för grötigt. Om du vill ha klar juice: sila för att få bort fibrerna, men helst bör du få med dem då de är nyttiga för magen.

 
#1 - - Villa Ryttarängen:

Klart att man ska boosta sig med en sådan drink. Wooow så härligt! Kraaaam Pia

Svar: Ja, man blir riktigt piggelin av den. Kram!
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Bra med piggaupptips! Själv kör jag med ingefära i morgonteet just nu. Jag brukar dricka vanligt svart te som inte är smaksatt. Det går utmärkt att lägga några skivor ingefära i koppen. Gott!

Svar: Det brukar jag dricka när jag är förkyld. Riktigt gott plus att det GÖR gott också.
Ninas hus