Familjen, Livet i stort och smått #lifeisgood, Glögg, Jul, Julbord, Julmat, Pepparkakor, Pepparkaksbakning

Pepparkaksbakning och försmak på julens mat

Så är vi hemma igen efter en helg hos syster med familj för det årliga pepparkaksbaket. Som alltid så är det mysigt och trevligt med denna tradition då vi alltid har julmusik i bakgrunden när vi bakar och så dricker vi lite glögg till för att öka julstämningen ännu mer. Som alltid så testar vi årets glögg, och i år så är den smaksatt med citron och franska örter. Faktiskt helt okej, även om den inte är den godaste jag druckit.
 
Årets pepparkaksdeg var lite svårbakad, så kakorna blev lite tjocka då degen hela tiden sprack om man försökte kavla ut den. Men så otroligt goda! Så syrran fick 2 stora burkar, jag 2 burkar och dottern med sambo en burk. Det är så lyxigt att äta hembakade pepparkakor.
 
 
När kakbaket var klart så blev det middag med försmak av jul. Ett mini-julbord helt enkelt. Syrrans sambo hade griljerat skinka, gravat lax och gjort julköttbullar. Till detta blev det sill, ägghalvor med räkor, Jansson med rökt lax istället för ansjovis och dopp-i-grytan. Så himla mätta vi blev!
 
 
På kvällen satt vi och jäste framför tv:n med film, nybakade pepparkakor och glögg. En perfekt lördag!
 
 
Hoppas ni har haft en härlig helg!
 
#1 - - Villa Ryttarängen:

Vad mysigt. Jag bakade lussebullar och så ska jag ta tag i pepparkaksdegen till nästa helg. Vilken jättefin stjärnform. Får man fråga vart man kan köpa en sådan? Kraaam Pia

Svar: Jag och sonen ska baka lussebullar i veckan, tänkte vi. Det är så otroligt gott med lussebröd.
Syrran köpte stjärnformen på Panduro. https://panduro.com/sv-se/produkter/panduros-kok/koksredskap/kakstansar-metall/kakstans-xl-snoflinga-20-cm-290792

Kram Nina
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

vilken mysig lördag! Och så gott. Jag älskar julmat!

Svar: Jag älskar också julmat, så jag ser fram emot årets julbord (både hemma och via jobbet).
Ninas hus