Hemma hos Nina, Inredning, Miljösnällt, Ta tillvara Gunnar Ander, Jul, Loppis

Loppisfynd

Hejsan!
 
Gråvädret fortsätter oförtrutet, men idag blev det en reva i molnen en stund så jag och min kollega gick ut en sväng till en loppis som finns här i närheten. Skönt att komma ut en stund, och samtidigt kul att gå på loppis och börja kolla läget inför julen. Nu har de börjat sälja julsaker för fullt och det var verkligen fyllt av nostalgi att gå och spana på gamla (jul-)saker som jag minns från barndomen. Men några fynd gjorde jag i alla fall.
Den här serien av Gunnar Ander är så otroligt vacker. Vi hade ett sådant här tårtfat hemma när jag var barn och så hade vi assietter till. Tyvärr gick många av tallrikarna sönder i de känsliga hjärtana och fatet är jag osäker på om det gick sönder också eller om min syster har det. Nu hittade jag det här fatet på loppisen och blev så glad då det bara kostade 20 kr! Helt otroligt billigt och jag blev så glad när det bara låg där och skrek "köp mig"! Och vem är jag att säga nej till en sådan begäran?!
 
En härligt julröd ljusstake till julbordet.
 
6 st små pajformar som var helt oemotståndliga.
 
Allt detta plus två julkulor för enbart 50 kr. Otroligt billigt. Dessutom gillar jag tänket med återvinning då sakerna får ett nytt hem istället för att bara kastas bort. Jag hänger en del på Tradera och Blocket också, och igår budade jag hem en liten jättesöt jullöpare. Så mycket gamla fina julsaker som finns. Jag vill ha så mycket, men tyvärr så hinner jag ju inte hänga på Tradera på jobbet, så idag missade jag ett par budgivningar. Jaja. Bara leta vidare.
 
Brukar ni handla på loppis?
 
#1 - - Mösstanten:

Det är väldigt sällan jag handlar på loppis och då blir det gärna en bok eller flera.
En sådan där trearmad ljusstake är verkligen julig och fin. Du kanske kan visa hur det blir sedan när det är dags?

Svar: Ja, böcker brukar jag också köpa på loppis. Jag kan absolut visa sedan när staken är på plats på julbordet. :)
Ninas hus

#2 - - Anonym:

Hej Nina!

Jag såg att du köpt ett fint tårtfat från Gunnar ander och min fråga till dig är om du skulle vara intresserad av att sälja den då jag har letat efter ett sånt tårtfat till min syster. Hör av dig om det är till salu.

Mvh Alexander

Svar: Hej Alexander. Tyvärr är tårtfatet inte till salu då jag själv varit på jakt efter det ett tag. Kan tipsa om Tradera (lägg in en bevakning där), Blocket eller loppisar. Hoppas du hittar det någonstans. Lycka till!
Ninas hus