Familjen, Jul Hembakat, Jul, Jultraditioner, Pepparkakor, Traditioner

Dags för traditionsenligt pepparkaksbak

Idag åker vi till min syster med familj för vårt traditionella, årliga pepparkaksbak. Denna tradition har vi haft varje år sedan barnen var små förutom något år när någon av barnen varit sjuka, men annars är det här en tradition som vi INTE ruckar på. Vi använder oss av mammas gamla recept på pepparkakor från 60-talet som är så otroligt gott, och det brukar bli en rejäl hög med kakor som bakas under dagen. 
När kvällen sedan tar vid så ska vi - helt traditionsenligt - se filmen "Ett päron till farsa firar jul". Den ser vi också varje år. Syrran och jag kan snart varenda replik i filmen, men det är ju liksom charmen med traditioner - att man känner igen sig. Syrrans äldsta söner bor i Estland just nu, och de ville så gärna vara med och baka. Min dotter som är 22 och utflyttad sedan 1,5 år kommer med oss dock. Det känns ju kul att vi lyckats skapa en så mysig jultradition för våra barn.
 
Har ni någon särskild jultradition hos er?
 
 
#1 - - Mösstanten:

Vilka fina pepparkakor! Ett päron till farsa är verkligen rolig. Den har jag sett flera gånger. En tradition som brukar återkomma är adventsfika på min äldste sons gruppbostad. Ett trevligt evenemang.

Svar: Tack, ja de är jättefina. Vad mysigt det låter med adventsfika. Familjetraditioner är viktiga, tycker jag.
Ninas hus