Fika, Godis Choklad, Chokladboll, Chokladbollens dag, Hälsosam, Lakrits

Veckans fredagsfika - hälsosamma chokladbollar med lakrits (chokladbollens dag idag!)

Hej, fina du!
 
Hoppas att du - liksom jag - njuter av solens strålar denna fantastiska majförmiddag. Det är klämdag för mig, så idag är jag hemma och pysslar på. Syrran med familj skulle ju komma idag, men de kommer imorgon istället, så då hinner jag baka lite.
 
Idag är det ingen vanlig dag, det är ju chokladbollens dag, så då får jag ju bjuda på en JÄÄÄÄÄTTEGOD chokladboll till fredagsfikat. Den är lite hälsosammare då den är gjord på färska dadlar och nötter, men herremingud så goda de är, så då kan man ju äta en extra med lite gott samvete, eller hur?!
 
 
 
 
 
För ca 12 bollar
10 färska, ekologiska dadlar
1 dl saltade cashewnötter
2 msk solrosfrön
1 msk ekologisk kakaopulver
1 msk ekologisk lakritspulver
1 krm vaniljpulver
1 msk lönnsirap (valfritt)
1 msk kokosmjöl (Aman Prana)

Kärna ur dadlarna. Mixa nötterna och solrosfröna en stund, men inte så det blir mjöl utan det kan gärna vara lite bitar att tugga på. Lägg ner dadlarna och mixa en stund tills det blir väl blandat. Blanda ner lakrits, kakao och vanilj och mjölet så konsistensen blir bättre så det går att rulla bollar. Rulla dem i en blandning av kakao och lakritspulver och kyl minst en timme.
 
Om du hellre vill ha nyttiga chokladbollar med citron och pistagenötter så finns recept HÄR.
 
Hoppas du smakar någon av mina goda chokladbollar.
 
 
#1 - - Mösstanten:

Jag tycker alltid att det är bra när socker tas bort ur maten.

Svar: Ja, jag försöker ta bort sockret från vissa bakverk och ersätta med annat. Det blir oftast lika gott. Hoppas du vill testa mina chokladbollar. 😊
Ninas hus