Djur och natur, Inspiration, Odling Inspiration, Vår, vårtävling

Vårinspiration för alla dina sinnen

Hej, vacker!
 
Idag är det första maj, och nu känns det som att våren är på gång "på riktigt" (förutom temperaturen då som stadigt håller sig strax över kylskåpstemperatur här i skärgården). Trots det, visst är det ljuvligt med vår?! Jag blir så glad när solens strålar tinar upp både omgivningen och människorna, och hela naturen vaknar upp efter vintervilan. 
 
I vårt stressade samhälle är det så viktigt att ta sig tiden att stanna upp och bara vara i nuet, om så bara för någon minut. Använd alla dina sinnen och känn glädjen över att våren äntligen har kommit. Här kommer lite härliga vårtips hur du njuter till max av våren och tillfredställer alla dina sinnen (med reservation för pollenallergier). 
 
1. Synen
Låt ögonen vila på det som är vackert. Blommor i alla färger, fjärilar som fladdrar, den skira grönskan... Men vad är vackrare än körsbärsblommorna som exploderar i rosa överallt? Jag älskar verkligen att åka till Kungsträdgården och bara njuta av den rosa prakten som får mina ögon att tindra och därmed mår min själ så bra. Någon gång vill jag åka till Japan och vara med om deras "sakura" när körsbärsträden blommar för fullt.
 
2. Hörseln
Lyssna på fåglarna som kvillrar och tjattrar i skyn och i träden. Låt deras sång träffa dina trumhinnor och känn deras glädje över vårens ankomst. Ta dig tid att lyssna på vindens sus, humlans surrande, bäckens porlande eller varför inte stadens puls om det är det ljudet du njuter av. 
 
3. Smaken
Ät en ljuvlig, hembakad rabarberpaj med vaniljsås. Finns det något vårigare än det? Smaklökarna dansar och jublar av glädje och det smakar verkligen VÅR! Eller varför inte köpa lite primörer (sockerärtor, morötter, salladslök, späda spenatblad) som man vänder lätt i olja och äter. Ett barndomsminne jag har är när mamma serverade nässelsoppa på späda nässelblad och serverade med ägghalvor. Då var det vår!
 
4. Känseln
Gräv ner fingrarna i solvarm jord och känn hur den spirande livskraften bara ligger där och väntar på att få göra sitt med de växter du planterar. Det kan ju vara allt från en apelsinkärna du satt i en kruka på fönsterbrädan till exotiska växter som ska ut i växthuset. Bara njut av hur moder natur varje år ser till att växterna vaknar upp och gör sitt för att glädja oss. Eller varför inte klappa på en katt som legat i solvärmen, sitt på en sten och känn hur värmen fortplantar sig upp i din kropp... KÄNN våren sprida sig i varje cell.
 
5. Lukten
Gå ut i naturen och dra in vårens alla dofter i näsan och djupt ner i lungorna. Känn doften av kaffet som njuts utomhus, grillen som börjar tändas, björken som slår ut (om du inte är allergiker förstås) eller min personliga favorit: liljekonvalj. Denna vackra blomma är min absoluta favorit, så när jag får plocka en fin bukett och begrava näsan djupt in i den, det är ren och skär lycka!
 
Vad är vårkänsla för dig?
 

#1 - - Villa Ryttarängen:

Underbara vår känslotips. Jag kan bara hålla med. Njut med alla sinnen så mycket det går. Kraaam Pia

Svar: Tack, snälla. Ja, jag tycker det är viktigt att njuta för fullt och inte glömma bort att använda alla våra sinnen. 😊 Kram Nina
Ninas hus