Frukost/Mellanmål Chia, Chiagröt, Chiapudding

Smaskig chiapudding/chiagröt med färska bär

God kväll!
 
På facebook finns en grupp där jag är med som är till för att hjälpa nyanlända med olika saker, allt från datorer till kläder, leksaker och husgeråd. Igår såg jag ett upprop att en nyanländ familj behövde kläder till sina barn och skor till mamman. Jag hade flera par skor hemma som jag ändå inte använder, och sonens urvuxna kläder, så jag packade ihop 3 kassar och åkte till en annan familj som tog emot sakerna för att ge till familjen imorgon. Känns bra att kunna bidra med något till personer som behöver sakerna bättre än vi. Förut har vi hjälpt till med husgeråd, men nu hade vi rensat ur sonens garderob så det passade ju perfekt att kläderna behövdes av andra. 
 
Idag bjuder jag på en chiapudding som är supergod att äta till frukost eller mellanmål. Toppar man med en hög färska bär och lite nötter eller frön så står man sig länge på det här. Mums.
 
3 msk chiafrön
2 dl valfri mjölk (jag brukar använda havremjölk, mandelmjölk eller krämig kokosmjölk)
1 krm vaniljpulver
 
Rör ihop allt och låt stå 15 minuter att svälla. Rör om igen ordentligt och ställ i kyl i minst en timme, men helst över natten. Rör om igen och lägg till en drös färska bär efter tycke och smak.
 
#1 - - Mösstanten:

Härligt recept, det ska jag nog prova.
Och så bra att lämna kläder och husgeråd till nyanlända. Då vet man att sakerna verkligen kommer till användning.

Svar: Det känns jättebra att kunna hjälpa andra. De kommer ju hit med knappt kläderna de har på kroppen och kommunen har skyldighet att ge dem tak över huvudet, men de har ingen skyldighet att ge dem kläder och husgeråd. Märkligt. Då är det bra att frivilliga krafter kan bidra med saker som ändå bara står och samlar damm.

Ja, testa gärna chiapuddingen. Det är jättegott. 😊
Ninas hus