Sköna maj välkommen

God kväll på dig!
 
Hoppas du har/har haft en härlig dag. 
 
Idag har jag jobbat bara "halvdag" (8-14), men jag var rätt effektiv under de timmar jag jobbade. Rättade en massa inskickade examinationer och rensade min mailkorg. Så himla trött idag, så att rensa mailen var precis lagom ansträngande, haha.
Maj är verkligen min favoritmånad. Allt vaknar till liv i naturen. Det grönskar och blommar överallt, humlor och fjärilar flyger runt huset, fåglarna bygger bon och solen värmer allt mer. Trots att maj är en hektisk månad när man jobbar inom skolan så är det ändå en månad när jag njuter jättemycket. Det bästa med månaden är att jag fyller år! Har alltid älskat att fylla år i maj för jag har nästan alltid sol och varmt, och min pappa brukade varje år köra berättelsen om att "den dag du föddes så var det 27 grader varmt". Varenda. År. När jag var yngre så brukade mamma plocka blommor i trädgården till uppvaktningen på morgonen. Tulpaner, pärlhyacinter och vårkrage brukade blomma lagom till min dag, och ibland blommade även vår iris som fick hänga med i buketten. Saknar verkligen dessa små buketter.
 
Dock kommer jag ihåg ett år sedan jag flyttat hemifrån och mamma skulle komma på besök och gratta mig. Hon hade köpt med sig en doftranka, men eftersom det snöade och var bara ett par plusgrader ute så frös den ihjäl då hon åkte till mig. Det hör ju till ovanligheterna att det är så kallt, tack och lov, så nu får vi hoppas att det blir fint väder lagom till min födelsedag.
 
Bilden ovan tog jag i morse när jag skulle till jobbet. Den här utsikten möts vi av när vi öppnar ytterdörren.