Lunch/middag, Tillbehör Grill, Pimientos de padrón, Tillbehör

Pimientos de padrón

Hej, fina du. 

Åh så härligt väder det är ute. Jag har ingen lust att jobba, utan jag vill vara hemma och greja på med annat. 

Kanske ni ska grilla lite ikväll då det är så ljuvligt väder? Då måste jag få tipsa om ett supergott tillbehör: pimientos de padrón som är en spansk tapasrätt med minipaprikor som man steker i olivolja och kryddar och sedan äter antingen som de är eller som ett gott tillbehör. 
(null)

(null)

(null)

Här kan man variera sig efter tycke och smak, men den här gången gjorde jag såhär: skölj en förpackning padrónpaprikor och skär bort fula skaft. Skär vitlök i skivor. Stek paprikorna i olivolja på ganska hög värme så de får ganska mycket färg utan att brännas. Lägg ner vitlöken och en rejäl nypa chiliflakes som får steka med en stund utan att brännas. Ställ stekpannan åt sidan. Pressa 1/2 citron eller lime över, krydda med salt och svartpeppar och dofta lite paprikapulver över. Rör om och lägg upp på ett fat. Strössla lite rostade sesamfrön över eller varför inte lite parmesan?! Det ska jag testa nästa gång. Lycka till!
(null)
#1 - - Mösstanten:

Det ser väldigt gott ut. Är de där småpaprikorna starka i sig?

Svar: Det är jättegott! Nej, de är milda, som vanliga gröna paprikor även om jag vet att det kan förekomma enstaka paprikor som är starka. Dock har inte vi fått någon sådan när vi ätit. :)
Ninas hus