Odlarlycka Mors dag, Vindruvor, Vindruvsplanta, Vinstock, Växthus

Min vinstock

Hej på dig!
 
Hoppas du har haft en underbar helg med morsdags-mys oavsett om det är du som blivit firad eller om det är du som firat din mamma. Själv fick jag fira min mor med en skål mot himlen eftersom hon dog för snart 8 år sedan. Däremot blev jag firad av maken och barnen med fika på sängen, presenter och blommor. Sedan kom min utflugna dotter på besök med blomma och hembakad banankaka (som är så vansinnigt gott!). Så kom syrran med sambo och yngste sonen och firade min födelsedag i efterskott. Massa gofika och god mat och så hade de med sig en massa roliga plantor till mitt (blivande) växthus. Bland annat denna underbara vindruvsplanta!
Alltså kolla! Massor med vindruvsklasar! Ska bli SÅ spännande att få se dessa växa och förhoppningsvis få smaka framåt hösten.
 
#1 - - Mösstanten:

Fint att höra om din helg och jag förstår att du blev jätteglad över vindruvsplantan. Min helg var inte heller dum, med det här vädret kan det ju nästan inte bli fel. Var på folkhögskolejubileumi lördags, det var jättekul.

Svar: Ja, det såg ju jättehärligt ut av dina bilder att döma. Hoppas vädret håller i sig, men det kan gärna få komma någon regnskvätt på natten, för nu är det knastertorrt!
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Visst behöver vi regn. Det måste vara härligt med vinstock. Lite sydländskt så där. Men de kanske är svåra att odla?

Svar: Ja det är jättespännande att testa. Den verkar ganska lättodlad och den ska vara ganska härdig, men det återstår ju att se.
Ninas hus