Böcker Anne-Lie Högberg, Annika Estassy Lovén, Boktips, Camilla Davidsson, Feelgood, Frida Skybäck, Lästips, Simona Ahrnstedt, Sommar, Sommarläsning, Åsa Hellberg

6 svenska feelgoodförfattare att läsa i sommar

God kväll på dig, vackra du!
 
Har du det bra? Själv har jag ryckt bort en lös tand från sonen, och nu sitter jag bara och tar det lugnt en stund. Jag vill bara stanna tiden just nu då det är så ljuvligt vackert ute. Denna skira grönska och alla dessa blommor överallt. Åh, det är så magiskt vackert! Alla årstider har ju sin charm (förutom vårvintern som bara är jobbig), men denna tid på året är fantastisk. Älskar älskar älskar!
 
Jag vill ge lite tips på härliga böcker att läsa i sommar. Jag tycker själv mycket om feelgood-litteratur, och jag vill lyfta några av våra svenska författare som variation till exempelvis Jojo Moyes och Lucy Dillon (som båda är jättebra författare - säger inget om det!). Självklart finns det många fler författare som jag skulle kunna nämna här, men det får bli ett till inlägg om det i så fall.
 
För 6-7 år sedan var jag väldigt aktiv författarwannabe och hade en blogg där jag skrev mycket om min dröm och mina vedermödor kring skrivandet. I och med den bloggen lärde jag känna en mängd underbara människor och fick möjlighet att gå på en massa roliga releasefester. Mitt skrivande har nu kommit lite i andra hand, men drömmen finns där ännu. Vem vet... Här är i alla fall mina tips på författare och böcker som passar bra i hängmattan i sommar. Hoppas du hittar någon ny favorit bland dessa. Jag listar upp dem utan inbördes ordning. Länkar böckerna till Adlibris här, men de går att köpa i vilken nätbokhandel eller fysisk bokhandel som helst.
 
1. Annika Estassy-Loven 
Annika har jag haft nöjet att träffa ett par gånger, både på hennes egna releasefester men även på andras. Hennes böcker tilltalar mig verkligen då hon har ett rakt språk och karaktärer som fastnar snabbt. Dessutom är hon mästerlig på att beskriva miljöer som gör att man känner att man befinner sig just där. Hennes senaste bok Gröna fingrar sökes står i min bokhylla och väntar på sin tur.
Gröna fingrar sökes
 
2. Camilla Davidsson
Camilla har jag också träffat en gång då hon släppte sin tredje bok. Jag tycker mycket om hennes böcker om Emma som försöker hitta sin plats i livet, vilket inte är det lättaste, och en nyfikenhet har väckts hos mig att vandra caminon i Spanien (även om jag troligtvis aldrig kommer göra det). Nu har Camilla släppt en ny bok, Liten tvåa med potential, som jag ska köpa och läsa i sommar.
Liten tvåa med potential
 
3. Simona Ahrnstedt
Simona är en underbar personlighet. Har träffat även henne flera gånger på releasefester, och hon är alltid lika sprudlande glad. Hon skriver romance och är Sveriges egen romancedrottning, och jag tar med hennes böcker i den här listan för att vi alla mår bra av lite kärlek, även i bokform. Det senaste alstret heter Allt eller inget och är en riktig pärla. Simonas böcker handlar om starka, smarta kvinnor och hon behandlar ämnen som är väldigt aktuella. I just denna bok handlar det om snedvridna kroppsideal som är omöjliga att leva upp till.
Allt eller inget
 
4. Åsa Hellberg
Åsa är också en fantastisk männniska med en energi som får mig att bli avundsjuk. Hon sprutar ur sig härliga böcker om mogna, livsbejakande kvinnor som är svåra att lägga ifrån sig förrän de är utlästa. Senaste boken heter Sonjas andra chans och är en härlig uppföljare på hennes tidigare böcker om Sonja, Sonjas sista vilja och Sonjas hemlighet. I höst kommer hennes nästa bok, Ett oväntat besök som jag ser fram emot oerhört.
Sonjas andra chans 
 
5. Frida Skybäck
Frida är den enda på min lista som jag inte träffat IRL. Jag har alltid varit så förtjust i hennes böcker då hon skriver historiska kärleksromaner om starka kvinnor, gärna kryddat med lite mörka och mystiska familjehemligheter. Underbara böcker! Nu har hon precis släppt en feelgoodbok, Bokhandlen på Riverside Drive som jag ser SÅ fram emot att få begrava mig i. Hon har också en populär podd tillsammans med författaren Agnes Hellström där de bland annat talar om skrivande. En drömpodd för mig som författarwannabe.
Bokhandeln på Riverside Drive
 
6. Anne-Lie Högberg
Även Anne-Lie har jag haft nöjet att träffa några gånger, och hennes böcker om Agnes är riktiga bladvändare som passar i hängmattan. Nu väntar jag ivrigt på hennes nästa bok om Agnes som släpps 1 juni, Innan vi visste allt om varandra.
Innan vi visste allt om varandra
 
Är det någon av dessa författare som du läst? Någon du är nyfiken på? Har du något eget tips på svenska feelgoodförfattare? Tipsa mig!
 
#1 - - Mösstanten:

Jag har aldrig läst en feelgood men jag börjar tycka att jag borde läsa åtminstone en. Jag undrar om den om bokhandeln eller grönafingrarboken skulle kunna vara något? Kul att höra att du har skrev för en sex sju år sedan. Vad skrev du? Jag har själv skrivit en del.

Svar: Ja, kul att kunna tipsa om något nytt. Hoppas du hittar någon bok du gillar. :) Jag har skrivit 2 historiska kärleksromaner som inte nått något förlag, men nu håller jag på med en feelgoodroman (även om den ligger lite i träda just nu). Vad kul med en skrivarfrände! Vad skriver du då? :D
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Jag har skrivit tre romaner, men det var rätt länge sedan de kom ut. Skriver inget sådant just nu, bara blogg.

Svar: Vad roligt! Vad har du mer skrivit än den bok du tipsar om i din blogg?
Ninas hus

#3 - - Mösstanten:

De andra romanerna heter Alldeles röd och Det som ingen ska veta.

Svar: Spännande! De ska jag kolla in.
Ninas hus