Musik

Goder afton!
 
Sitter och njuter av lugnet. Sonen har just lagt sig och maken är ute på dåligheter med jobbet, så jag njuter i soffan med bra musik och fågelkvitter i bakgrunden genom den öppna altandörren. Ljuvligt.
 
Det finns vissa låtar som bara borrar sig fast och berör mig djupt inombords utan att jag kan förklara varför. Första gången jag hörde den här låten var det som att få ett slag i magen, och nu har jag lyssnat på konstant repeat under en halvtimme för att bara ta in texten och lyssna på de ljuvliga ackorden. Det är "Du kommer ångra det här" med Uno Svenningsson som så totalt knockat mig. Jag är inte alls så förtjust i Uno Svenningsson i vanliga fall, men den här låten verkligen talar till min själ. Den är så vacker så jag får kärlkramp.
 
Jag är uppvuxen i ett hem där vi alltid spelade klassisk musik på LP-skivor så de blev alldeles raspiga, så det är också något som talar till mitt inre. Vissa stycken är såklart bättre än andra, men de här tre styckena är helt magiska.
 
Dottern gick på en skola inne i Stockholm som heter Lilla Akademien som är en skola med musikinriktning, dvs alla barn ska spela minst ett instrument. Dottern spelade piano och sjöng (jo, sång räknades som instrument), och just det här stycket av Dvorak kompade hon på pianot till 3 violinister. Det var så vackert så tårarna föll. Lyssna särskilt vid 1.39 och framåt till 2.30... jag ryser...
 
Det här stycket av G. F. Händel är så sjukt vackert. Jag ÄLSKAR barockmusik, och Händel är en av mina favoritkompositörer.
 
Och så får vi inte glömma detta fantastiska stycke, "Lascia ch'io pianga", ochså av Händel.
 
Vilken musik eller vilken låt/stycke tycker ni alldeles särskilt mycket om?
 
En kommentar
publicerat i Musik
Taggar: Barock, Händel, Klassisk, Musik, Uno Svenningsson

Ostindia

Hej, fina du!
 
Jadu, sommarvädret bara fortsätter med strålande sol och värme och nu börjar jag så smått längta efter regn eftersom gräsmattorna börjar bli gula, och det vill jag inte ha i maj! Vattenreserverna börjar ta slut, både i kommunen och i mina regnvattentunnor. Jag behöver regnvatten till mina växter för att slippa öka på vattenbristen. Hoppet lever än...
 
Nåja, det om detta. Jag ska prata Ostindia idag. Servisen från Rörstrand som jag bara älskar. Jag började samla på den här servisen när jag var i tidiga tonåren för att ha tills jag flyttade hemifrån. Jag fick i present när jag fyllde år och till julklapp, och när jag väl flyttade så hade jag en rätt bra samling. Så har jag fyllt på lite allt eftersom, och nu när jag fyllde år så fick jag denna underbara ytterkruka! Jag fick också ett Ostindia-te som jag inte hunnit smaka än, men det verkar supergott med bergamott och lime bland annat.
Visst är den fin?! Älsk på den!
 

The final countdown

God kväll!
 
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes.
 
Vilken värme! Jag klagar inte alls, verkligen inte, utan jag njuter för fullt. Dock är det lite kvavt på jobbet så det är inte jättelockande att vara inomhus sådana här dagar. Dottern skickade en snapchat när hon satt vid Årstaviken med picknick och en bok och bara njöt i värmen. Blev så avundsjuk på henne. Men nu har vi i alla fall ätit middag utomhus på altanen i solen och det är ju så skönt. Förra sommaren var ju inte så varm, så vi kunde ju knappt sitta utomhus på hela sommaren. I år har vi suttit där mer i maj månad än vi gjorde på hela sommaren 2017. Det bådar gott.
 
Nu är det verkligen nedräkning. 14 arbetsdagar kvar innan sommarlovet... Tror sällan jag har längtat så mycket som i år, vad nu det kan bero på.
 
En supertrött jag i den här ljuvliga linneskjortan från Cellbes. HÄR hittar du den. Älskar linneskjortor då de är varma på vintern och svala på sommaren.
 
Halsbandet köpte jag på Åland förra året. Älskar det då det går att kombinera till alla möjliga plagg.
 
Visa fler inlägg