Sommarlov med lite besk inledning

Hej igen!
 
Äntligen har jag sommarlov! Jag gick verkligen på ångorna in i mål, och nu ska jag bara ta det lugnt och varva ner ett tag innan det är dags att ta itu med sommarens projekt. Får se hur mycket jag hinner med, men åtminstone det ena ska jag hinna klart. Det första (och mest prioriterade) är att maken och jag ska byta sovrum till det rum som den numera utflyttade dottern hade. Vi kan inte öppna fönstret i vårt rum, och det blir VARMT i rummet på sommaren kan jag lova, så det är lite svårt att sova då. Men först behövs det målas och tapetseras där, så nu sitter jag och söker inspiration till olika tapeter som kan vara snygga att ha i sovrummet.
 
Jag skrev att sommarlovet hade en "besk inledning" i rubriken, och det hade det verkligen. På sommarlovets första dag så skulle jag ner till bilen då maken och jag skulle iväg och handla lite. Vi har en lite gisten trätrappa på väg ner till bilen, och på något sätt så snavade jag i den och föll handlöst ner i stenplattorna nedanför trappan. Huvudet först! Chockad sätter jag mig upp och inser att jag slagit i huvudet rätt rejält och eftersom jag äter blodförtunnande medicin så kan det finnas risk för blödningar i huvudet. Jag ringer 1177 och de säger att jag ska åka in till akuten. Jahapp. Bara åka till Södersjukhuset då och väntaväntavänta. Efter 5 timmar (rekordsnabbt för att vara SÖS-akuten!) fick jag svar att det inte var någon blödning och ingen skelettskada så jag fick åka hem. Skönt. Men nu är jag lite mörbultad och trött och har ont överallt, både på ställen jag väntat mig (huvudet, benen som blev rejält uppskrapade) men också ställen jag INTE väntat mig ("träningsvärk" i bröstmusklerna och rumpan t ex - måste ha sträckt musklerna på något sätt i fallet). Så kan det gå när man inte ser sig för. Vi har länge pratat om att fixa trappen då den känns lite osäker (och är snorhal när den är blöt), och nu känns det ju lite mer akut. Hu! Det värsta är att vi skulle åkt till min syster i Västerås och firat midsommar, men nu känner jag att jag inte orkar så vi blir hemma och tar det lugnt istället. Surt, men hälsan går först.
 
Bilder från hamnen och en av våra två små stränder i området.
 
 
#1 - - Mösstanten:

Men vilken otur! Stackars dig! Det är för väl att det gick bra ändå och att ni bor så vackert. Det blir kanske en fin midsommar i alla fall.

Svar: Tack, snälla du. Ja, det gick förhållandevis bra med tanke på omständigheterna. Det kunde ha varit värre. 😊

Det är verkligen vackert här i skärgården, så jag hoppas på lite fint väder imorgon. 🌻
Ninas hus

#2 - - Villa Ryttarängen:

Man jisses, det kunde ju slutat med katastrof. Tur att det gick bra. Ja vi ska fira en lugn midsommarafton med lunch hos föräldrarna och kvällen med ett av barnen och hans fru. Inomhus får det bi i brasans sken. Kraaaam Pia

Svar: Vad mysigt det låter. Hoppas ni får en underbar dag. Jo, jag hade nog lite tur mitt i allt. Tack för omtanken. 🌻
Ninas hus