Familjen, Odling Växthus

Min helg

God söndag!
 
Hoppas du har haft en underbar helg! Själv har jag gjort allt ifrån slitit hårt med växthuset till suttit på en biograf och ätit godis och flytt hettan och faktiskt även badat! Idag kom så äntligen första regnet på en månad och även om det inte var många droppar som kom så var de stackars dropparna välbehövda. Ett par åskknallar hörde vi också, men det var inte mycket att hurra för. Det skulle verkligen behöva rensa ur luften lite, men vi får väl hoppas att det blir bättre.
Igår lade vi plasten på plats runtom, så nu är själva växthuset ÄNTLIGEN klart! Idag satte maken och sonen in första odlingslådan och skyfflade in jord så jag kunde få ner första plantorna. Min gurka, en tomatplanta och 3 squashplantor fick äran att bosätta sig i första lådan.
 
Alla växter är dock inte på denna bild. Har en del tomatplantor som ska ner i lådor, och ett olivträd till utanför bild t ex. Plantan längst till höger är en minikiwi! Ska bli spännande att se om den ger något. Måste läsa på lite om den inser jag, då det verkar som om hanplantor inte ger några frukter. Det måste finnas en honplanta också. Jahapp, det blir till att kolla imorgon vad det är jag har.
 
Min gurka! Den är redo för skörd redan!
 
Idag var vi och tittade på filmen om Han Solo på bio. Hela familjen är Star Wars-nördar, så självklart måste vi se filmen. Den var helt okej som underhållning, men visst är det lite mjölka ur pengar ur storyn. Helt okej att titta på i alla fall.
 
Så tog maken och jag årets första dopp i havet nedanför oss! Vi har bara 10 minuter till en egen liten strand som tillhör området där vi bor, och det är verkligen lyx. 23 grader var det i vattnet, och till och med en badkruka som jag badade och njöt en lång stund.
 
 
Så vackert här!
 
Hur har din helg varit?
 
#1 - - Mösstanten:

Så fint ni bor med nära strand och allting. Det blir spännande att följa dina växter. Vi har bara ett par kryddväxter som vi har flyttat ut och en jordgubbsplanta på balkongen.
Det blev en Stockholmshelg för oss. Kommer på bloggen i morgon.
Ha det gott!

Svar: Tack, ja det är så otroligt härligt att bo här. Vi trivs så bra. Kul med Stockholmsweekend! Det ser jag fram emot att få läsa om. 😊
Ninas hus