Odling Fritidsbonde, Hobby, Odlarlycka, Sommar, Växthus

Lite växthusinteriör

Hej!
 
Happy monday! En hel vecka ligger framför oss som ett oskrivet blad. Så härligt. Jag börjar så smått att koppla av nu med att läsa böcker, skriva och pyssla utomhus och blodtrycket och pulsen börjar återgå till det normala igen. Att vara lärare är så himla kul, men också väldigt stressigt av och till. Särskilt i terminsslut när alla betyg ska sättas. Men nu ska jag inte tänka på jobbet, jag ska bara njuta av ledigheten.
 
Här är i alla fall några bilder inifrån växthuset som nu börjar bli klart.
 
Till vänster har jag en massa tomatplantor, och lådan längst ner har en vinranka och lite sallad. Till höger har jag squash, gurka och tomat i lådan närmast dörren, sedan potatis, morot, bönor, ärtor och mangold i övriga lådor som är på väg upp nu. Satte lite sent, men i växthuset tänker jag att de hinner komma upp ändå så jag kan hinna skörda.
 
Katt-busen gillar att lägga sig i just denna låda. Gärna PÅ salladen av någon anledning. Knasboll!
 
Massor med gurkor på gång. En gurka har vi skördat och ätit i alla fall. Så gott med egenodlat, och det känns så bra att kunna äta mat som är så giftfri som det bara går. Jag tycker också att det är viktigt att barnen får lära sig hur man odlar och hur hela processen går till från frö till skörd. Det är så lätt att bara gå till affären och plocka på sig en förpackning tomater, men jag tycker det är viktigt att förstå hur lång tid det faktiskt tar och vilken ansträngning som ligger bakom varje skördad grönsak. Min dröm är att bli självförsörjande i mångt och mycket, och växthuset kommer växa till nästa år så jag kan få plats med fler plantlådor. Vi håller också på att fixa till vårt friland där bland annat jordgubbar och en massa andra grönsaker ska planteras nästa år. Längtar...
 
#1 - - Mösstanten:

Så härligt med egna grönsaker. Och alldeles nyskördade kan man få dem. Är det olivträd längs in? Och vilken fin vit katt!

Svar: Ja, visst är det härligt med egna grönsaker. Njuter för fullt. Jajamen, det är två olivträd och ett fikonträd längst in. Tack, han är supermysig.
Ninas hus

#2 - - Hanna Karlsson:

Hemmaodlat är så mycket godare. På jobbet hade vi egenodlade gurkor förra året och de var så mycket godare än de köpta.

Svar: Visst är det godare med egenodlat. Vad kul med gurkplantor på jobbet! Det borde fler ta efter. 😊
Ninas hus