Djur och natur #hemmaärbäst, Naturreservat, Skärgården, Sommar

En ljuvlig kvällspromenad

God förmiddag!
 
Nu har den varma sommaren återkommit igen! Det är riktigt varmt och skönt och jag njuter för fullt. Ska snart ut och lägga mig i solstolen, men tänkte publicera ett inlägg först.
 
Igår kväll gick jag, hubbie och sonen ut på en ljuvlig kvällspromenad i ett naturreservat som finns alldeles inpå knuten. Det fick jag reda på bara för någon vecka sedan att det fanns här, och igår hittade vi en "genväg" dit. Naturen där är magisk med gamla knotiga träd, blåbärsris och ormbunkar, myrar fulla med ängsull, stenar och stenrösen bevuxna med mossor. På den här ön kan man verkligen se spåren efter inlandsisen (till och med på vår tomt), och det ska tydligen finnas ett par jättegrytor i reservatet. Ska se om vi hittar dem antingen ikväll eller imorgon. Det var så ljuvligt att gå där i tystnaden och bara lyssna på fågelsången och vindens sus. Till och med en hjort (tror vi att det var) hörde vi bröla i skogen. Fascinerande.
 
Mitt i reservatet ligger en liten sjö, och i kvällssolen var det så magiskt vackert. Jag hade bara mobilen med mig så bilderna blir väl inte hundraprocentiga, men man kan ändå få en uppfattning om hur vackert det var. Jag njöt extra mycket av att det var så få mygg, trots att vi gick förbi flera myrar. Så otroligt skönt att slippa (även om jag fick ett par myggbett i alla fall - helt myggfritt var det ju inte).
Rena Norrland, mitt i Stockholms skärgård. Känner mig som hemma (utflyttad norrlänning).
 
Näckrosor på väg i blom.
 
Naturens egna konstverk.
 
En panoramabild över sjön.
 
#1 - - Mösstanten:

Åh så fint! Det är fantastisk vad man kan hitta på nära håll. Måste vara en lisa för själen.
Själv håller jag mig inne just nu, för varmt ute. Blir förhoppningsvis en lite promenad i kväll.

Svar: Jag blir så himla glad av att hitta så vacker miljö alldeles inpå där vi bor. Jag håller med om att det är varmt ute nu, jag lever upp på kvällen när det blir svalare. Hoppas du får en trevlig kvällspromenad.
Ninas hus