Odling, Tillbehör Husmor, Körsbär, Körsbärsfrossa, Körsbärssylt, Odlarlycka

Körsbärsfrossa och recept på min ljuvliga körsbärssylt

Hej på dig!
 
Hoppas du har det bra. Själv kämpar jag på mot tröttheten och hoppas att den ska ge med sig snart. Till helgen ska vi åka till norrland, så nu är det planering inför det för fulla muggar.
 
Vårt körsbärsträd formligen dignar av bär. Har aldrig sett något liknande förut. Idag plockade jag in drygt 3 kg bär på en timme, och det var bara en bråkdel av alla bär som finns i trädet. Tyvärr kommer jag inte åt hälften av bären då trädet är för högt, så jag får dela med mig av dem till skatorna och trastarna. Idag satt det en trast och var ilsken på mig för att jag var i trädet och plockade. Haha. 
Den osminkade sanningen, hehe
 
Katten ska ju vara med på bild också, förstås. Han håller sig alltid i närheten. Tror han var en hund i sitt förra liv...
 
 
Alltså dessa ljuvliga bär. Älskar dem så otroligt mycket. Men nu kom det trista. Kärna ur dem. Fy för den lede. Men jag hittade ett sätt att kärna ur som gick jättesnabbt. Ska visa det nästa gång jag plockat bär. 
 
Till slut blev det en körsbärspaj och sylt på 1,7 kg bär. Underbart att kunna ta vara på härligheterna som frodas i trädgården. Det är rikedom!
 
1 kg urkärnade körsbär
6 dl syltsocker (det är socker med pektin, citronsyra och kaliumsorbat)
1 krm vaniljpulver
½ dl konjak eller mörk rom
 
Varva ingredienserna i en kastrull. Hetta upp försiktigt och låt puttra på svag värme ca 15 minuter. Häll upp på rena, varma burkar. Sätt på lock och låt svalna upp och ner. Förvara svalt. Öppnad burk förvaras i kyl.
 
#1 - - Nathalie Isaksson:

Vilken lyx med eget körsbärsträd. Det är ju så goda bär!

Svar: Men eller hur! Det perfekta bäret! ;) Känner mig verkligen rik som har detta på min tomt.
Ninas hus

#2 - - Villa Ryttarängen:

Lyckliga du som har ett körsbärsträd. Vi försökte men sorkarna åt upp rötterna på vårt fina träd. Ha en bra dag och en härlig resa till Norrland. Kraaam Pia

Svar: Jag har alltid velat ha ett körsbärsträd, och blev så lycklig när vi flyttade hit och upptäckte att ett av träden på tomten är just körsbär. Tack så mycket! :) Kram
Ninas hus

#3 - - Mösstanten:

Körsbär är gott! Och så vackrare är dessutom, både i skål och när de hänger på trädet.

Svar: Körsbär är helt enkelt det perfekta bäret. :)
Ninas hus

#4 - - Johanna:

Körsbär som är så himla gott. Trevlig resa till Norrland!

Svar: Ja, körsbär är mitt älsklingsbär! Och tack! :)
Ninas hus