DIY, Hygien och hudvård DIY, Ekologiskt, Myggmedel

Gör eget ekologiskt myggmedel

Varje år får jag sådana eländiga myggbett. Det blir stora blaffor som kliar så jag klöser sönder mig. Jag tar allergimedicin för att minska klådan, och det hjälper i alla fall litegrann. Förra året var det väldigt lite mygg då det var så kallt, och i år är det ovanligt lite då det är så varmt och torrt. Jag klagar inte, även om jag vet att myggorna är viktig mat för svalorna tex. 

Jag brukar ju köpa sådana där myggmedel med en massa hemska kemikalier som man sprayar på kroppen, och det känns inte så bra, särskilt inte att spraya på barnen. Så nu har jag testat att göra ett eget myggmedel som nu ska testas här uppe i Norrland. Än så länge verkar det fungera ganska bra, trots att det inte är så mycket mygg här. 
(null)

(null)

Giftfritt myggmedel. 
1 dl kokosolja
1 msk mandelolja
10 dr eterisk olja citrongräs
10 dr eterisk olja geranium
5 dr eterisk olja lavendel

Använd rumstempererad kokosolja då den då är mjuk och följsam. Kall blir den stenhård. 

Blanda ihop alla ingredienser och lägg i en väl diskad burk. Smörj på kroppen flera ggr/dag. 
(null)

#1 - - Mösstanten:

Vilken bra idé! Verkar som om man både luktar gott (för våra näsor alltså, inte myggens om de nu har näsor) och får en nyttig insmörjning för huden.
Inbiten stadsmänniska som jag är slipper jag mestadels mygg.

Svar: Det luktar citron. Faktiskt luktar det som ”vanligt” myggmedel även om det är hälsosammare. Skönt att slippa mygg, de är hemska. ;)
Ninas hus