Hej kära du! 

Jag ber om ursäkt att jag inte hört av mig till dig på ett tag, men orken har verkligen inte funnits i den värme att kunna producera ett inlägg. Fånigt kan tyckas, men då jag är sjuk så blir det så att värmen tar kål på mig. Nog för att jag älskar värme, men det är lite trist att träden dör och löven faller av, och i gräsmattan finns inte ett grönt strå kvar. Det ser ut som om det vore oktober nu istället för juli!

Men hur som helst. Idag är det Margaretadagen, vilket innebär min namnsdag. Jag är tredje generationen Margareta i min släkt, även om jag fick det som andra namn istället för tilltalsnamn. Dessvärre gick namnet inte vidare till min dotter, av olika skäl, något jag tycker är lite tråkigt idag. 

Som barn firade vi alltid namnsdagarna med jordgubbstårta. Jordgubbarna plockades alltid från landet (vi bodde i Norrland och där mognade gubbarna i juli), och mamma dekorerade tårtan med bladen från jordgubbsplantorna runt om. Det ser verkligen så somrigt ut, och för mig väcker det ljuvliga barndomsminnen.  (null)

(null)

(null)
Massor med grädde, rikligt med jordgubbssylt och vaniljkräm och dekorera med färska jordgubbar. Enkelt och så otroligt gott!
(null)

12 juli 2018

Läsutmaning

Böcker

När jag var på biblioteket innan avresan till norr, så fick jag en idé som jag ville testa. Jag bad sonen gå och ta en bok - vilken som helst - ur den skönlitterära avdelningen. Jag tänkte att det skulle bli en spännande utmaning att läsa något helt oväntat och något som jag kanske inte alls skulle ha valt. Den här boken valde han:
(null)
(null)
Lite spännande att läsa något helt nytt. Har läst 1/5 ungefär och den är helt okej. 

Det här greppet ska jag testa igen. Det var kul. 
(null)


10 juli 2018

Livet i norr

Familjen Resor

Här är livet ljuvligt, varmt och bara underbart. Knappt några mygg heller, men lite knott är det då det oftast är vindstilla. 
(null)
På kvällarna sitter vi utomhus vid husets "bonfire" och dricker vin, grillar marshmallows och bara njuter. 

(null) 
Hästar i massor. Svägerskan med sambo äger en islandshäst och tar ut den för sommarbete varje år. Dessutom tar de med fler hästar från stallet så de får vara utomhus och njuta under sommaren. Totalt har de 6 hästar där i sommar. Så mysigt. 

(null)
Taget strax efter midnatt. Detta fantastiska ljus får mig att må så gott. 

(null)
Vi äter så magarna står i fyra hörn. Minst. 
(null)