Glutenfri mjuk pepparkaka

Mmm! Det här måste nog vara det godaste glutenfria bakverket jag gjort på väldigt länge. Det tog några dagars klurande för att få till den och tyvärr är det så med glutenfria kakor så blir de lite torrare och smuligare än vanliga kakor med gluten, MEN smaken var det verkligen inget fel på! Den var helt underbar! Testa gärna.

Kakan:

2 ägg

3 dl kokossocker

½ tsk vaniljpulver

75 g kokosolja (kan bytas ut mot valfritt matfett)

1,5 dl havregurt

1,5 tsk bikarbonat

1 tsk potatismjöl

2 tsk fiberhusk

4 tsk malen kanel

3 tsk malen kardemumma

1,5 tsk malen ingefära

1,5 tsk malen kryddnejlika

1 rejäl nypa salt

2 dl mandelmjöl

1 dl rismjöl

1 dl havremjöl

1 dl majsmjöl

½ dl maizena

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen med sockret och vaniljen så det blir pösigt. Smält kokosoljan försiktigt i mikron. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda ner dem i äggvispet. Tillsätt havregurt och kokosolja och blanda ihop väl. Smörj en form med löstagbara kanter och häll i smeten och släta till den. Grädda ca 20-30 minuter. Provstickan ska vara torr. Ta ut kakan och låt den svalna ordentligt. Glutenfria kakor måste svalna helt innan man skär i dem. När den svalnat så gör du glasyren.

Glasyr:

3/4 dl valfri cream cheese (jag tog Oatlys påMackan)

2 msk färsk apelsinsaft

1-2 tsk agavesirap

Blanda ihop till en frosting och bred över kakan. Den får gärna rinna lite över kanterna. Dekorera med lingon, apelsinzest och kanske pudra lite med kanel över.

#1 - - Beatrice Jakobsson Fotograf:

Mums vad gott! :)

Svar: Ja, den är supergod! :DKram
Ninas hus