Vegetarisk snabb-risotto

God kväll, fin.
 
Vad hände med vårvärmen?! Usch, jag som hade min nya vårjacka på mig idag frös som en hund när jag gick till bilen efter jobbet. Brrr. När jag kom hem öste regnet ner, så det blev raggsockor på och så tände jag upp en brasa för att få lite värme i huset. Hua, gillar inte kyla.
 
Idag gjorde jag en "fuskvariant" av risotto som blev riktigt god. Riset tog längst tid att koka (hade råris som tog 45 min), men om man tar ris som kokar snabbare så går det förstås fortare.
För 2 portioner:
Koka valfritt ris. Skär 10 kastanjechampinjoner i klyftor, ½ grön paprika och ½ gul lök. Fräs i olivolja på medelvärme tills champinjonerna "vattnat ur sig". Häll på 1 dl valfri grädde (jag tog havregrädde), 1 msk kantarellfond, 1 liten klyfta vitlök, Herbamare och svartpeppar och koka ihop några minuter. Koka under tiden 1,5 dl frysta sojabönor enligt förpackningen. Häll i bönorna och 3 dl kokt ris och blanda ihop. Häll sedan ner ½ dl riven parmesan och smaka av. Servera med ½ avokado. Mums!
 
Kram
/Nina