Djur och natur, Hemma hos Nina Biodling, Drömmar, Höns, Trädgård, Växthus

Vad jag drömmer om just nu...

God förmiddag, fina du!
 
Idag är jag hemma med illamående och huvudvärk. Vet inte riktigt var det kom ifrån, men det blir i alla fall en lugn dag hemma i soffan idag med lite läsning av bloggar och böcker.
 
Såhär i vårtider går jag omkring och drömmer lite om olika saker som jag vill göra med vår trädgård. Här är några exempel:
 
1. Växthus
Tunnelväxthuset som jag väntar ivrigt på. Jag beställde det för någon vecka sedan, så jag hoppas det ska komma inom kort så jag får sätta igång. Tomatplantorna väntar ivrigt på fönsterbrädan. Bild skärmdumpad från Gjordnäras hemsida.
 
2. Höns.
Jag skulle verkligen vilja ha några höns som pickar runt i trädgården. Jättebra att de till exempel kan äta upp lite överblivna matrester, och så att bara kunna gå och plocka lite färska ägg... I min ungdom hade jag en pojkvän vars föräldrar hade höns hemma, och de var helt självförsörjande på ägg. Så vill jag också ha det. Bild lånad från Granngården.
 
3. Bin. 
För några år sedan var jag och några kollegor på en EU-kurs på den grekiska ön Lesbos, där vi bland annat fick lära oss om hur vansinnigt viktiga bin är för vår överlevnad. Utan dem skulle vi t ex inte ha så mycket frukt och bär eftersom de pollinerar blommorna, något som vi hade behövt göra för hand annars om vi hade velat ha något att äta. Att vi dessutom får ljuvlig honung från bina är ju bara en positiv BI-sak (pun intended). Vi har pratat om det här hemma att kanske skaffa en bikupa om något år, men i år ska vi i alla fall se till att det finns bi-vänliga blommor i trädgården. Bild tagen av mig på Lesbos, sept -15.
 
Vad har ni för drömmar just nu?
 
Kram
/Nina
#1 - - Villa Ryttarängen:

Halloj! Vilken härlig blogg. Ja höns vore ju kul att ha igen. Bra att det finns några som tänker på bin och insekter jag har massor av blommor och väljer gärna sådana som bin och humlor gillar. Vad fint ditt bord blev också. Sen har du ju massa vegetariska recept. Toppen! Kraaaam Pia

Svar: Hej. Åh, tack för dina snälla ord. Vad glad jag blir! Men vad kul att du haft höns, det verkar ju inte vara så vanligt. 😃 Då vet jag vem jag ska fråga. 😉
Kram Nina
Ninas hus