Hej, fina du!
 
Söndag. Visst låter det som en slappardag? Hoppas ni har det lugnt och skönt. Själv laddar jag inför att släpa en massa ved och ris efter att maken fällt lite tallar på gården. Just nu är han och fixar med bilen, men när han kommer hem så ska vi ut och greja i solen. Det är inte så varmt som de var för några dagar sedan, men det är skönt i solen.
 
Igår grillade vi (grillen går verkligen varm - bokstavligt talat - hela sommaren), och eftersom jag är vegetarian så gjorde jag en vegovariant av makens hemgjorda nötfärsburgare. Själva "burgaren" köpte jag färdig - quornburgare - men med tillbehören så blev det ren magi i munnen. Sött och salt, starkt och milt. Jag blev SÅ mätt! Ett tips inför söndagsmiddagen.
 
Vanligt hamburgerbröd grillas snabbt så det blir varmt och får lite rostad färg. På det läggs sedan:
  • Valfri sallad (jag tog mâche-sallad)
  • Tomat
  • Gurka
  • Avokadosalsa på mango, avokado, chili, röd lök, lime, koriander, vitlök, salt och peppar
  • Grillad valfri burgare (kött eller vego)
  • Srirachamajonnäs (bara majo och lite sriracha efter smak blandas ihop)
  • Grillad halloumiburgare
  • Picklad rödlök
  • Locket
Till detta hade vi grillad sparris (supergott tillsammans med srirachamajo) och mandelpotatis och morot i ugn. Magen stod i fyra hörn kan jag lova.
 
Kram
/Nina
 
Angelica Wåhlin

Det där såg ju galet gott, utan kött och allt. Det hade jag inte trott :D

Svar: Jag lovar dig att det var precis lika gott som det såg ut. Prova gärna. 😊
Ninas hus

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress