Frukost/Mellanmål Frukost, Havrekross, Hälsosam, Steel cut oats

Frukostgröt av steel cut oats

God morgon, fina du!
 
Hoppas du sovit gott! Själv är jag laddad för en ny dag på jobbet, även om jag helst skulle vilja vara hemma och pyssla på lite. Igår fick jag hem dekorplast som jag beställt, och ikväll ska jag ta och göra om vårt vardagsrumsbord från tråkigt träbord till snyggt "marmor"-bord. Bilder kommer senare på det projektet med före och efter-bilder.
 
Men jag vill passa på och slå ett slag för steel cut oats (obs: är INTE sponsrad). Det är alltså havrekärnorna som klipps itu istället för att valsas till platta flingor som man ju gör för att få våra vanliga havregryn. Steel cut oats är precis samma sak som havrekross, som kanske är lättare att hitta i affärerna. När man kokar gröt på dessa gryn så blir det grövre och får ett annat tuggmotstånd, vilket är nyttigt och mättar mycket bättre än vanlig havregrynsgröt.
 
 
Jag brukar koka den på havremjölk, men man väljer vilken mjölk man önskar, och det blir så krämigt och gott. Nackdelen är att det tar längre tid på sig att koka än vanlig gröt som man kan köra i mikron på 2 minuter. Det här behöver koka 6-8 minuter, så det gäller att planera sin frukost i tid. När den kokat klart är det bara att hälla på vakfri mjölk och toppa med det man känner för. Sylt, russin, nötter, bär, frön, frukt, dadelsirap, lönnsirap, honung... möjligheterna är oändliga. Själv är jag löjligt förtjust i kombon blåbär och lönnsirap i min gröt, gärna med några pecannötter på toppen. Mums!
 
Hoppas ni får en ljuvlig dag!