Böcker Anna Laestadius Larsson, Barnbruden, Boktips, Böcker, Pottungen, Räfvhonan

Boktips - Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan av Anna Laestadius Larsson

Hej, vackra du!
 
Mår du bra? Vilket väder det var idag här i skärgården! Hagel stora som spelkulor föll över oss på eftermiddagen, och vi var tvungna att kolla så lacken på nya bilen (som vi hämtade ut idag) inte blev förstörd. Haha. Det skulle väl vara höjden av otur?! Nu hände inget, men lite oroliga var vi allt.
 
Idag vill jag ge ett boktips på en trilogi som jag tycker är väldigt bra. Om man gillar historiska romaner med en viss verklighetsförankring så är detta rätt val. Jag har verkligen slukat dem eftersom jag själv läst historia på universitetet och tycker att det är en väldigt intressant period. Trilogin sträcker sig från 1774 till 1816 och följer två spår. Dels får vi följa Hedvig Elisabet Charlottas väg till den svenska tronen från Tyskland tillsammans med bästa väninnan Sophie von Fersen, och dels får vi följa "Pottungen", en stum, rödhårig flicka vars enda uppgift är att stå beredd med pottan när behovet finns hos hertiginnan. Men hon väcker hertiginnans intresse och får lära sig läsa och skriva och hennes framtid ser genast lite ljusare ut. Så blir hon med barn...
 
Här varvas historiska fakta med fiktion och det är riktigt bra berättat med en underbar känsla för både de fina salongerna och de fuktiga kyffena i källaren där pottungen bor, så man verkligen känner som att man är där med dem. Jag sträckläste de här böckerna, och rekommenderar dem varmt!
 
 
 
#1 - - Mösstanten:

Jag blir alltid glad när jag ser boktips i en blogg. Tack för tipsen, jag hearingen läst dem.

Svar: Vad kul att du gillar det. Då har du en läsupplevelse att se fram emot. :)
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Ursäkta slarvigheten. Jag har inte ska det vara.

Svar: Ingen fara. 😄
Ninas hus